Guacamole
Guacamole höystää tortillat, maistuu nachojen kanssa ja toimii dippinä. Et voi epäonnistua, jos nappaat kaupasta kypsät avokadot. Varmista avokadon kypsyys painamalla sitä kevyesti tyvestä. Jos tyvi antaa hieman periksi, on avokado todennäköisesti kypsä. Jos sormi lähes uppoaa tyvestä, on avokado ylikypsä. Kypsän avokadon tunnistaa helpommin sen kannan alta paljastuvasta väristä, jos väri on vihreä, avokado on kypsä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Guacamole:
- 2-3 avokadoa
- ½ ruukku korianteria
- merisuolaa myllystä
- ¼ tl valkopippuria
- 1 hienoksi hakattu sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 limetin mehu
- 1 tomaatti
Valmistusohje
Guacamole valmistuu helposti näin:
1. Halkaise avokadot. Poista kivi ja koverra hedelmä kuoresta.
2. Silppua korianteri. Lisää korianterisilppu, mausteet, puristettu valkosipulinkynsi ja limetin mehu avokadojen joukkoon.
3. Soseuta ainekset haarukalla ja lisää lopuksi silputtu tomaatti. Tarjoa guacamole erilaisten texmex-ruokien kanssa, esimerkiksi nachopellin höysteenä.
Vinkki: Näin tunnistat kypsän avokadon helposti – unohda turha puristelu
Lue myös Anna.fi: Näin teet limetillä ja chilillä maustetun avokado-jogurttikastikkeen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Guacamole